Home > Nieuws > Plaatsing Sport- en Beweegtoestellen

Plaatsing Sport- en Beweegtoestellen

20 september 2022
Plaatsing Sport- en Beweegtoestellen

Voor het einde van het jaar wordt uitvoering gegeven aan een wens van de Meentbewoners om in de openbare ruimte sport- en beweegtoestellen te plaatsen. Die wens was opgenomen in de wijkagenda van de Meent van 2019/2020 en door de wijkvergadering in dat jaar bekrachtigd.

Op de groenstrook tussen de achterkant van de sporthal en kinderdagverblijf – direct achter het huidige sportveldje – wordt een klein calisthenics park met een aantal toestellen op kunstgras aangelegd. Er zijn toestellen voor jong en oud en alles ertussenin voorzien. Zie de afbeelding onderaan dit bericht.

Het proces om daadwerkelijk sport- en beweegtoestellen in de Meent te krijgen was wat moeizamer dan aan het begin voorzien. Het was zoeken naar een geschikte locatie, zoeken naar voldoende budget en corona kwam ook nog even langs. De stichting Hilversumse Meent heeft het project uiteindelijk weer vlot getrokken. Samen met de gemeente en inbreng vanuit de Buurtsportcoach en andere betrokken partijen, plus de leverancier van de toestellen is het voorliggende ontwerp tot stand gekomen.

We zijn blij dat de toestellen voor het einde van het jaar geplaatst zullen worden. Dan zijn we als wijk weer een stapje dichter bij een beweegvriendelijke wijk met veel mogelijkheden.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent