Home > Nieuws > Resultaat van de AED-actie en verder ...

Resultaat van de AED-actie en verder ...

9 januari 2020

De AED-actie in de Meent is voorbij. Dat maakte de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van zondag 5 januari extra speciaal. Want er werd bekend gemaakt wat de actie heeft opgeleverd.

Fantastisch resultaat

Op 28 december werd er door enkele Meentbewoners (Regie Redmeier en Sonja Otten) eerst nog een Bingo in de Kruisdam georganiseerd. De opbrengst hiervan was bestemd voor de actie. Het was een prachtig resultaat: € 850. 

Na die bekendmaking kon het totale bedrag worden gemeld dat de AED-actie heeft opgeleverd: € 6934,20! Een fantastisch resultaat. 
Het doel was minimaal € 5000. Meteen was natuurlijk de vraag wat er met het "overschot" ging gebeuren. Dat wordt gestopt in een budget voor beheer en onderhoud van de apparatuur in komende jaren. Goed besteed aan de AEDs dus.

Aan de slag
Nu kunnen we verder aan de slag: aankoop van de apparaten, contact met bewoners bij wie we de apparaten zouden willen hangen, regelen van onderhoud en service, verzekeringen, regelen van het beheer op lange termijn, instellen beheercommissie, contacten onderhouden met hulpverleners uit de buurt, informatie aan en communicatie met hulpverleners en buurtbewoners over de locaties van de AEDs.
Kortom veel werk te doen.

Herhaalde oproepen
De AEDs worden bediend door hulpverleners die bij HartslagNu zijn aangemeld en via dit systeem worden opgeroepen. Er zouden in de wijk zo'n 50 tot 70 personen daar zijn aangemeld. We willen graag in contact met hen komen, maar HartslagNu mag ons vanwege de privacywetgeving de namen niet geven. Daarom de vraag of u contact met ons wilt opnemen via aed@hilversumsemeent.nl.
Wilt u nav deze actie zelf hulpverlener worden en zich daarvoor aanmelden? Dat kan. We hebben zelfs een aantal cursussen in de aanbieding. Meldt u eveneens via bovenstaand emailadres.

Beheercommissie
Ook voor de "commissie beheer en onderhoud AEDhulpverlening" zoeken wij nog Meentbewoners die willen helpen om ons AEDsysteem en de hulpverlening in goede staat en operationeel te houden. 
Mensen met kennis en ervaring op het gebied van techniek, hulpverlening, bestuur. Meldt u aan via de email. We hebben u nodig!

Contact
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Joost Nachbahr (0630974353) of Fred van Sprang (06-42466196) 
 

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent