Home > Nieuws > Salonexpositie schilderijen Gerard Janssen

Salonexpositie schilderijen Gerard Janssen

14 maart 2023

Salonexpositie schilderijen Gerard Janssen

Elk kwartaal wordt er in de culturele broedplaats De Meentwerf aan de Mierenmeent 122 een lokale kunstenaar uitgelicht die zijn/haar werk in de gemeenschappelijke ruimte mag tentoonstellen. Op zondag 2 april is de eer aan Gerard Janssen, een multidisciplinair beeldend kunstenaar met tientallen jaren creatieve ervaring en Meenter van (bijna) het eerste uur. Tijdens de Open Deuren Dag, waar alle 6 de ateliers op het erf hun deuren openen voor geïnteresseerden, kunt u zijn salonexpositie bezoeken. Gerard zal uiteraard zelf ook aanwezig zijn.

Over de kunstenaar

Atelier Chiaroscuro is beeldend kunstenaar Gerard Janssen. Chiaroscuro is Italiaans voor clair-obscur, het beroemde licht van Rembrandt en Caravaggio. Schilderen gaat voor een belangrijk deel over 'het vangen van licht'. Licht verlevendigt, het zet de voorstelling in beweging.

Gerards vroege werk is geïnspireerd op de Commedia dell'Arte, een Italiaanse theaterbeweging uit de 17e eeuw. Tegenwoordig laat hij zich meer en meer inspireren door nieuwe onderwerpen, technieken en stijlen. Zo blijft hij zich ontwikkelen. Op de expositie passeren niet alleen figuren en portretten, maar ook landschappen en stillevens de revue. Kenmerkend voor de werken uit de meest recente periode is Gerards reis naar de meer abstracte wereld.

De werken worden tentoongesteld in de vorm van een Salonexpositie.
Kom het zelf bewonderen en ervaren op zondag 2 april 2023 van 13.00 tot 17.00 uur, in de Meentwerf in Hilversum. De overzichtstentoonstelling zal tot eind juni te zien zijn. La Kantina is na 2 april op bepaalde tijden voor publiek geopend. Kijk daarvoor op de website van De Meentwerf of maak een afspraak met Gerard voor een bezoek.

Naast het maken van eigen werk geeft Gerard in zijn Atelier in de Mossenmeent ook lessen in schilderkunst in kleinschalig groepsverband. met veel aandacht voor individuele begeleiding op alle niveaus.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent