Home > Nieuws > Siertuin Gooilust ontwaakt uit winterslaap

Siertuin Gooilust ontwaakt uit winterslaap

23 februari 2023
Siertuin Gooilust ontwaakt uit winterslaap

Bomen en planten uit alle windstreken
De siertuin is in 1823 aangelegd. De gefortuneerde landeigenaren staken hun bezoekers de ogen uit met alle rijkdom aan exotische bomen en struiken die hier groeiden. Rond 1900 heeft de toenmalige eigenaar Frans Ernst Blaauw de moestuin omgevormd tot een vogeltuin en verzamelde hij diverse bomen en struiken uit alle windstreken. Vanaf 1990 is de tuin geleidelijk omgevormd naar deeltuinen bestaande uit o.a. een kruidentuin, rozentuin, traditionele moestuin en een moestuin met wilde planten. In 2008 is ‘De Bla(a)uwe Tuin’ ingericht met – niet verbazingwekkend- enkel en alleen blauwbloeiende planten, met enkele witte accenten ter nagedachtenis aan Louise Six, de vrouw van Frans Blaauw.Vrijwilligers

Met de hulp van een grote groep vrijwilligers wordt de siertuin onderhouden. Enthousiaste gastheren en –vrouwen beantwoorden vragen over de tuin. De snoeiploeg verzorgt de fruitbomen van buitenplaatsen, echt werk voor specialisten. De tuinploeg zorgt ervoor dat de siertuin er tiptop bij staat.

Rondleidingen

Het is mogelijk om rondgeleid te worden door de siertuin. De gids kan je alles vertellen over de bomen en planten die hier groeien. Neem hiervoor contact op met beheerkantoor Gooi en Vechtstreek via tel 035 - 699 0000.

De siertuin is geopend van 1 maart tot 15 november op dinsdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur. Kom zelf eens kijken en laat je verrassen door al het moois wat achter de muur te ontdekken is! Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Het adres:
Natuurmonumenten buitenplaats Gooilust, Zuidereinde 47B, 1243 KL ’s-Graveland

 

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent