Home > Nieuws > Speciale subsidieregeling voor 1,5 meter-maatre...

Speciale subsidieregeling voor 1,5 meter-maatregelen

17 mei 2021
Speciale subsidieregeling voor 1,5 meter-maatregelen

Vanaf 17 mei kunnen kleinere Hilversumse ondernemers, die extra kosten hebben gemaakt door de corona-maatregelen, een speciale subsidie aanvragen. Dit om hen tegemoet te komen in de kosten die ze gemaakt hebben en nog gaan maken om gasten of klanten volgens de RIVM richtlijnen te ontvangen. Wethouder Gerard Kuipers (economie en media): “Veel van onze ondernemers staat het water aan de lippen. Zeker de kleinere ondernemers die vaak weinig buffer hebben. Met deze subsidie kunnen wij wat extra hulp te bieden. De regeling komt op een goed moment, gelet op de huidige versoepelingen.” De subsidie is snel en eenvoudig aan te vragen via de website van de gemeente. Aanvragen kan tot 31 december 2021 of tot het moment dat het budget op is.

Steuntje in de rug

Bedrijven die gasten of klanten ontvangen maken kosten om aan de anderhalve meter maatregelen te kunnen voldoen. Deze regeling is bedoeld voor een eenmalige tegemoetkoming in deze kosten. Denk hierbij aan kosten voor plexiglas schermen, stickers, looproutes, herindeling van panden en ventilatie. Met de te verwachten heropening van onder andere horeca en winkels in de komende periode worden door ondernemers nieuwe kosten gemaakt. Deze regeling fungeert daarbij als een belangrijk steuntje in de rug.

Wie komen in aanmerking?

Starters, eenmanszaken en bedrijven waar twee tot vijftig personen werken, komen in aanmerking voor deze regeling. Hiervan moet de hoofdvestiging wel in Hilversum gevestigd zijn. Daarnaast mogen ze niet op een andere manier vanuit de COVID-reserve van de gemeente zijn gecompenseerd. Bedrijven kunnen maximaal 2.500 euro ontvangen. Dit bedrag hangt af van onder andere het aantal medewerkers en in welke sector ze werken. In totaal is één miljoen euro gereserveerd uit het lokale coronafonds.

Vanaf 17 mei kan de subsidie worden aangevraagd op: hilversum.nl/subsidieanderhalvemeter

Foto: Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent