Home > Nieuws > Tips voor een mooie zomer, voor jong en ouder

Tips voor een mooie zomer, voor jong en ouder

11 juni 2022
Tips voor een mooie zomer, voor jong en ouder

De zomer lijkt al begonnen met het mooie weer van de laatste tijd. Nog even en dan staat de zomervakantie weer voor de deur. En wat ga je dan allemaal doen? Om je samen met je kinderen te vermaken hoef je niet uren in het vliegtuig te zitten. Kijk maar om je heen!

Lekker naar buiten

Aan de rand van de Meent is er meer dan genoeg te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de leukste kinderboerderij van heel de streek? Een korte wandeling door de groengordel en je bent er al. Of pak je de fiets naar 's-Graveland, naar het prachtige OERRR? “Meer dan 0,5 hectare bomen, water, zand, bloemen, modder en beesten. Speelnatuur bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek is een uitje voor het hele gezin. Ontdek het zelf: hoe ben jij in het wild?”

En wat is er lekkerder op een warme zomerdag dan genieten met je voeten in het zand? Daar hoef je geen uren voor in de file te staan! Strijk neer op het Naarderbos-strandje. Lekker pootjebaden of met de kleinsten in het speeltuintje.

Is klauteren wat jouw kinderen het allerliefste doen? Bezoek dan zeker Speeltuin Heidezicht aan de hei in Bussum. Met een klimmuur, een tokkelbaan en meer dan genoeg zand en water om mee te spelen. Vergeet vooral je handdoek niet! Neem zelf plaats aan een picknicktafel, plof neer in het gras of bestel wat op het terras. Het is ruim, maar ook heel overzichtelijk waardoor je je kinderen goed in de gaten kunt houden. Of... stap gewoon op de fiets en verken de omgeving. Welke kant je ook opgaat, er is genoeg leuks te doen.

Pokémon ruilbeurs

En ook hier in de Meent wordt er nog van alles georganiseerd dankzij enthousiaste wijkgenoten. “Onze jongste zoon van vijf is helemaal in de ban van Pokémon. Een rage die volgens mij altijd blijft bestaan, maar eens in de zoveel jaar weer flink de kop op steekt. Zo ook nu. Na schooltijd zie je kinderen overal in de speeltuintjes kaarten ruilen met hun vriendjes. Maar als je blijft ruilen met hetzelfde groepje vrienden ben je op een gegeven moment wel klaar of val je in herhaling. Daarom leek het mij een leuk idee om een Pokémon ruilbeurs te organiseren in de Kruisdam. De Stichting Hilversumse Meent reageerde heel enthousiast en nu gaan we ermee aan de slag! Zodra de datum bekend is, lees je er meer over op deze website.

Rigtje

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent