Home > Nieuws > Uitnodiging Bijna Zomer Borrel

Uitnodiging Bijna Zomer Borrel

15 juli 2024
Uitnodiging Bijna Zomer Borrel

Beste wijkbewoners,

Zoals jullie misschien al wel gehoord hebben, is het interim-bestuur van wijkorganisatie Stichting Hilversumse meent op 4 juni afgetreden en heeft in Marjolein van Houten, Jill Kaercher, P.P. Lindner en Alie van Luijk hun opvolgers gevonden. Rob de Graeve heeft zijn termijn als bestuurslid verlengt. 
Graag stellen wij ons aan jullie voor en vertellen welke portefeuille(s) wij gaan beheren. 

  • Ik ben Marjolein van Houten, geboren en getogen Meenter. Toen ik 20 was heb ik de Meent verlaten. In 2012 ben ik, samen met mijn man (destijds nog vriend) Martin en de kids weer terug gekomen. Vanuit mijn jeugd ken ik Stichting Hilversumse Meent voornamelijk van de Sinterklaasintocht en Koninginnedag. Ik ben 8 jaar actief als vrijwilliger bij Stichting Hilversumse Meent. Eerst bij de commissie Welzijn en Zorg en eind 2022 als coördinator Activiteiten en Evenementen. Nu mag ik de uitdaging aangaan als voorzitter en heb ik de portefeuille communicatie. Mijn wens is om de Kruisdam nog gezelliger te maken en meer verschillende doelgroepen aan te trekken. Het doel is om hiermee een nieuwe groep potentiële vrijwilligers naar de wijkorganisatie te trekken zodat de Stichting Hilversumse Meent ook in de toekomst activiteiten kan blijven organiseren en de wijkbewoners te blijven vertegenwoordigen. Om dit te kunnen bereiken moet het, bij een breder publiek, duidelijker worden wat Stichting Hilversumse Meent allemaal doet. Voor mij staat hierbij het verbinden van mensen en een open, gezellige sfeer centraal. Samen voor de wijk. 
     
  • Beste allemaal, Mijn naam is Jill en ik woon nu ruim een jaar met heel veel plezier in onze prachtige Meent. Ik ben getrouwd met Ruud en samen hebben wij drie dochters: een tweeling van 5 en de jongste van 3. Met alle benodigde en gewenste faciliteiten en de centrale ligging vinden zij het ook geweldig om hier te wonen. Met name door de evenementen die hier voor kinderen georganiseerd worden, kwamen wij in aanraking met de Stichting Hilversumse Meent en om de belangrijke doelstellingen van de Stichting voort te kunnen zetten hebben wij ons beiden aangesloten. Ruud verzorgd de inkoop van de Kruisdam en ik begon als Eventmanager bij het Team Activiteiten en Evenementen (A&E). Met de stap naar het bestuur voelde het voor mij logisch om mij te ontfermen over de portefeuille A&E, waar ik mij met een superleuk team hard mag maken voor evenementen die jonge en oude(re) Meentenaren kunnen verbinden. Hopelijk tot snel!
     
  • Beste allemaal, Mijn naam is Rob de Graeve, “Pensionado” en gehuwd met Tonny. Woonachtig in de Meent sinds oktober 1974. (ja, ja!) Denken aan verhuizen? Alleen als het kan binnen de Meent! In het verleden ben ik gedurende 51 jaar werkzaam geweest bij de gemeente Gooise Meren in het Sociaal Domein. Vanaf mei 2019 ben ik als vrijwilliger verbonden aan deze stichting. Mijn bestuurlijke portefeuille binnen de wijkorganisatie van de Hilversumse Meent omvat Welzijn en Zorg. Ook ben ik de penningmeester en bekleed daarnaast ook nog de functie van coördinator Welzijn en Zorg. Behalve zaakgericht, taakgericht en doelgericht vanuit het werkzame verleden ligt mijn focus als vrijwilliger nu vooral op mensgericht naar de toekomst toe. (Laten we eens lief zijn voor elkaar!)
     
  • Hai, Ik ben PP Lindner, woon met mijn vrouw 32 jaar in de Meent. Ik heb binnen het bestuur als aandachtsgebieden energietransitie en wijkbeheer. Ik hoop dat Meentbewoners elkaar nóg vaker gaan groeten, er in elke straat eenmaal per jaar samen koffiegedronken wordt, buren elkaar (nog vaker) een handje toesteken en we af en toe kunnen genieten van het lawaai van een feestje verderop in de straat in plaats van dat we ons eraan ergeren.
     
  • Ik ben Alie van Luijk en ben ruim 19 jaar geleden met man en kinderen in de Meent komen wonen en dat is nog steeds de beste beslissing ooit geweest. Wij waren gelijk verliefd op deze mooie, groene en sociale wijk, waar iedereen elkaar wel kent en hulp altijd om de hoek is. Toen onze kinderen groter werden, hebben wij onze gezamenlijke hobby het Klaverjassen in clubverband weer opgepakt, natuurlijk hier in de Meent, op die manier ben ik heel langzaam meer betrokken geraakt bij de Stichting Hilversumse Meent. Ik ben gastvrouw geworden op de vrijdagochtend en ben vorig jaar nauw betrokken geweest bij de transitie van De Kruisdam, naar een warme huiskamer en nu heb ik zitting genomen in het nieuwe bestuur als secretaris en heb de portefeuilles Beheer en Vrijwilligers. Ik heb ontzettend veel zin in deze taak en hoop samen met jullie de SHM en De Kruisdam nog meer op de kaart te zetten met heel veel activiteiten. Ik zeg heel bewust samen met jullie, want zonder jullie vrijwilligers kan de SHM niets beginnen.

Op 19 juli organiseren wij een “bijna” zomerborrel in De Kruisdam, van 19.00 tot 21.00 uur. Wij nodigen jullie langs deze weg hier voor uit. Dit wordt een gezellig samenzijn, waar jullie afscheid kunnen nemen van het interim-bestuur en kennis kunnen maken met ons, onder het genot van een glas champagne en een hapje.

Als jullie nog vragen hebben kunnen jullie ons bereiken op bestuur@hilversumsemeent.nl

Wij hebben ontzettend veel zin in de taak die voor ons ligt en willen samen met jullie de SHM nog bruisender maken dan dat die als is.

Het nieuwe bestuur wil langs deze weg ook het interim-bestuur hartelijk danken voor hun harde werk en de zoektocht naar ons, het nieuwe bestuur.

Met hartelijke groet,

Marjolein, Jill, Rob, P.P. en Alie

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent