Home > Nieuws > Update vanuit het wijkcentrum

Update vanuit het wijkcentrum

17 augustus 2022
Update vanuit het wijkcentrum

Beste Meentbewoners,

Bij deze weer wat geluid vanuit het wijkcentrum. Na een paar dagen weg te zijn geweest ben ik vorige week weer heerlijk begonnen met mijn werkzaamheden. Ik heb van meerdere mensen begrepen dat ze eigenlijk helemaal geen idee hebben wat deze werkzaamheden zijn en dat ze daar graag wat over willen weten, gezien ik er ook voor een deel voor betaald word. Bij deze leg ik dat in het kort aan u uit.

Begin dit jaar heeft er een vacature op de website van de stichting Hilversumse Meent gestaan voor een beheerder van het wijkcentrum. In de omschrijving stond te lezen dat er voor 4 dagen in de week iemand gezocht wordt om de deur de hele dag open te hebben voor eenieder die zin heeft in een kop koffie of verlegen zit om een praatje. Tevens is er gevraagd om een stuk kennis in de horeca rondom de uitbating van het wijkgebouw te vergroten en dat in een plan te verwerken om een breder publiek te trekken. Verjonging is niet het doel, maar dat mag uiteraard wel.

Ook begeleid ik grotere evenementen die in de Kruisdam georganiseerd worden, zoals de Vivium dag in juni en de Lang Leven Thuis markten die in augustus en september zijn gepland. Daarnaast ben ik op dit moment de spil tussen de SHM en de mensen die het wijkgebouw binnen komen. Tevens is er gevraagd of ik de rol van sociaal verbinder op mij wil nemen voor de bewoners van onze wijk. Daarmee wordt bedoeld dat ik mensen die binnen komen met vragen naar de juiste instanties of clubs te verwijzen.

Ik ben daarom van maandag tot en met donderdag in het wijkgebouw van 9:30 tot 17:30 uur om dit te verzorgen. Tevens probeer ik de bezoekers en clubs die er zijn zoveel mogelijk te ondersteunen waar nodig. Bijvoorbeeld door bij het koersbal te helpen met het uitrollen van de mat, of koffie klaar te zetten voor de dames van de maandagochtend gym. Ik ben dus niet gevraagd om alles in het wijkgebouw schoon te houden en of achter de bar te staan voor alle avonden dat we open zijn voor publiek. Wel ben ik benaderbaar, wanneer er op het laatste moment iemand niet kan.

Ik hoop zo het een en ander duidelijk te hebben gemaakt voor een ieder. Ik doe ook veel vrijwilligers werk, zoals het ondersteunen van Meent cultureel, zoeken van sponsoren voor evenementen en taken rondom de duofiets in de wijk. Deze week heb ik bijvoorbeeld de firma Walraven bereid gevonden om kartonnen bekertjes te sponseren voor de ranja bij het Meent Cultuur Festival.

Het is een mooi gevoel dit allemaal te mogen doen en zo de buurt levendig te houden en - waar mogelijk - levendiger te maken. Ik vind het heel leuk om met alle mensen die zich nu inzetten als vrijwilliger voor de wijk en de Kruisdam samen te werken. Er wordt nu al heel veel gedaan, maar om dit in de toekomst voort te zetten zoeken we nieuwe vrijwilligers die ons kunnen helpen. Zo vergroten we het team en kunnen we de druk op de bestaande mensen verlichten.

Mocht u verdere vragen hebben of geïnteresseerd zijn om vrijwilliger te worden, dan kunt u mailen naar , martin.van.houten@hilversumsemeent.nl of bellen/appen naar 06-19457016.

Hartelijke groet,

Martin

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent