Home > Nieuws > Vallen voorkomen doen we samen. Doet u mee?

Vallen voorkomen doen we samen. Doet u mee?

5 juni 2023
Vallen voorkomen doen we samen. Doet u mee?

Elke vier minuten komt er iemand die ouder is dan 65 op de spoedeisende hulp terecht ten gevolge van een val. Dagelijks overlijden ongeveer elf 65-plussers aan de consequenties van een valongeval. Mannen vallen minder vaak dan vrouwen, maar wel vaker met een dodelijke afloop. Geen prettige cijfers en het overkomt veel mensen helaas.

Met de toenemende vergrijzing betekent dit een enorme toename van zorgkosten de komende jaren. Maar belangrijker is nog de impact voor degene die valt en zijn of haar omgeving. Als iemand valt heeft dit bijvoorbeeld bijna altijd gevolgen voor het gevoel van veiligheid en het vertrouwen in het eigen lichaam. Door deze angst gaat iemand misschien minder naar buiten, waardoor de gezondheid op andere manieren in het geding komt en bovendien eenzaamheid op de loer ligt. Ook heeft een val soms impact op de mogelijkheid om zelfstandig thuis te wonen en is er hulp nodig. Vaak zijn er ook grote gevolgen voor de partner en/of de mantelzorger

Een goede gezondheid is daarom voor de meeste senioren in de Hilversumse Meent belangrijk . Door zo lang mogelijk fit, vitaal en gezond te blijven kunnen zij langer thuis wonen en actief deelnemen aan de samenleving.

Een manier om dit te stimuleren is door te investeren in het voorkomen van vallen. Wilt u meer informatie over hoe u vallen kunt voorkomen dan kunt u terecht via : www.vallen-voorkomen.nl. Dit is een mooi initiatief van de gemeente Utrecht.

Wilt u oefeningen voor thuis via een afspraak met de buurtsportcoach? Stuur dan een mail naar buurtsportcoach@hilversumsemeent.nl  of bel 06-19778519.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent