Home > Nieuws > Vervangen oeverbescherming groengordel Hilversu...

Vervangen oeverbescherming groengordel Hilversumse Meent

7 september 2024
Vervangen oeverbescherming groengordel Hilversumse Meent

De oeverbescherming (beschoeiing) van de singel in de groengordel van de Hilversumse Meent is aan vervanging toe. Dit is uit inspectie gebleken. Daarom wordt deze In opdracht van de gemeente Hilversum door een aannemer vervangen.   

Planning

De werkzaamheden worden verdeeld in twee fases. De eerste fase betreft achter de woningen van Goudwespmeent 87 tot Meikevermeent 54. De tweede fase betreft vanaf Meikevermeent 54 richting Hommelmeent tot aan de Grasmeent. 

Met fase 1 wordt naar verwachting begonnen in december 2024. Die werkzaamheden duren tot  eind februari 2025. Met fase 2 wordt dan in de loop van 2025 gestart. 

Werkzaamheden

In de eerste fase wordt een stalen damwand aangebracht voor de bestaande beschoeiing. Daar waar al een stalen damwand aanwezig is, blijft deze behouden en wordt stortsteen aangebracht.

In de tweede fase worden meerdere types oeverbescherming toegepast. Waar mogelijk natuurvriendelijk. Is dat niet mogelijk dan wordt een houten beschoeiing of stalen damwand aangebracht.

Contact bewoners en gemeente

Omdat in de eerste fase heel dicht op de woningen wordt gewerkt, is aan die bewoners per brief gevraagd om een afspraak in te plannen voor een gesprek met de projectleider van de gemeente en de aannemer. Die gesprekken zijn in september en oktober op een voor bewoners geschikt moment.

Hinder

De beschoeiingen worden vanaf het water aangebracht. Hoewel het transport van materieel en materiaal daarvoor zoveel mogelijk over het water plaatsvindt, gaan de werkzaamheden onherroepelijk gepaard met de nodige overlast. De gemeente vraagt u hierom om uw begrip en medewerking. 

Overhangende obstakels

De gemeente verzoekt bewoners om de in hun tuin overhangende obstakels voor aanvang van de werkzaamheden te verwijderen. De bestaande beschoeiing wordt waar mogelijk ingekort. 

Informatie

De huidige perceelsgrens blijft gehandhaafd en wijzigt niet ten gevolge van deze werkzaamheden. 

Met vragen over de voorbereiding en afstemming kunnen bewoners terecht bij de heer M. de Goede, gemeentelijk projectleider voor deze werkzaamheden. Telefonisch bereikbaar via het klantcontactcentrum van de gemeente tel. 14035. Zie voor meer informatie ook de gemeentelijke website: www.hilversum.nl/meent.

 
Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent