Home > Nieuws > Viva Les Boules

Viva Les Boules

8 oktober 2020

Een gezellige groep senioren uit Hilversum en de Hilversumse Meent mocht donderdag 24 september een sportieve middag beleven op de Jeu de Boulesbanen van Bar de Boules in het centrum van Hilversum. De Buurtsportcoaches voor 60-plussers Laura, Anouck en Miranda hebben deze middag met een Frans tintje mogelijk gemaakt in samenwerking met Pétanque Club De Gooiers. Bar des Boules op het Stationsplein, in het stadspark "De Kwekerij", heeft de vier Jeu de Boulesbanen voor de buurtsportcoaches beschikbaar gesteld.

De Jeu de Boules middag werd georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek die dit jaar plaatsvond van 18 tot 27 september. Tijdens de Nationale Sportweek wordt er door heel Nederland veel georganiseerd om zoveel mogelijk mensen te inspireren om te sporten en bewegen. Zo ook in Hilversum!

Het deelnemersveld was zeer divers. Zo hebben de 8 deelnemers uit de Hilversumse Meent al enige ervaring met het spelletje. De deelnemers die het spel nog niet eerder gespeeld hadden, werden begeleid door instructeurs John en André van Pétanque Club De Gooiers. Voor hen was het een leuke kennismaking met Jeu de Boules.

Buurtsportcoach Miranda: "Geweldig om die vragende, oplettende koppies te zien bij de uitleg van de Jeu de Boules spelregels. Vooral als ze het eenmaal doorkrijgen en zien hoe het werkt. Dan komt het echt fanatisme en blijdschap om de hoek kijken. Wat was het een geslaagde middag!"

Na afloop kregen de deelnemers een lekker glaasje appelcider en werd er genoten van de bitterballen. De mensen uit het nabijgelegen St. Joseph werden aan het einde van de middag weer veilig terug gebracht door HilverTours.

Het belangrijkste nieuws, evenementen èn wijkblad als eerste ontvangen?
MELD JE NU AAN!
© 2022 Stichting Hilversumse Meent