Home > Nieuws > Wat kun jij doen voor de Hilversumse Meent?

Wat kun jij doen voor de Hilversumse Meent?

7 maart 2022
Wat kun jij doen voor de Hilversumse Meent?

Beste Meentbewoner,

Wij wonen in een gezellige, levendige wijk omringd door prachtige natuur. Voor het behoud van het woongenot van alle wijkgenoten zet wijkorganisatie Stichting Hilversumse Meent (SHM) zich in. Onder andere door het organiseren en faciliteren van allerlei activiteiten voor jong en oud dragen we daaraan bij. Denk bijvoorbeeld aan het pleinburenfestival, de Sinterklaasintocht, het paaseieren zoeken en de lichtjeswandeling. Dat doen we samen met veel verschillende mensen en met heel veel plezier.

Deze activiteiten vinden door heel de wijk plaats, zoals in de Meentwerf, de sportzaal, ’t Luye Gat, op het Wieltjesplein en natuurlijk in het wijkcentrum de Kruisdam. Ook het beheer van de Kruisdam behoort tot de taken van SHM. Zo maken we het mogelijk dat daar heel het jaar door van alles georganiseerd wordt, zoals:

 • Culturele en muzikale optredens
 • Bijna Weekend Borrel
 • Het Senioren-eetcafé
 • Repair Café
 • Informatiepunt voor advies en hulp
 • Voedingsleer
 • Tentoonstellingen en ruilbeurzen
 • En meer! Want elk mooi initiatief en leuk idee is van harte welkom!

Daarnaast houden verschillende clubs hun activiteiten wekelijks in het wijkcentrum. Daar komt een hoop bij kijken, waarbij vrijwilligers een grote rol spelen.

En dat is niet alles wat zij en de stichting doen.

Gesprekspartner van de gemeente

Het bestuur van SHM vertegenwoordigt onze wijk en haar belangen bij de gemeente Hilversum. We zijn belangrijke gesprekspartner voor de gemeente over onderwerpen als:

 • De ontwikkelingen rond een Multifunctioneel Centrum
 • Het openbaar vervoer, de buslijn die door de wijk rijdt
 • Meent aardgasvrij
 • De wensen en plannen van jongeren, zoals de aanleg van een crossbaan
 • Welzijn & Zorg in de wijk
 • De algehele sociale cohesie in de Meent
 • Natuur, onderhoud en voorzieningen

Wat is wenselijk en wat is haalbaar?

En hoe kan het gefinancieerd worden? Samen dragen we hier zorg voor. Bovendien staan er nieuwe plannen op stapel. Zo worden met zorgleverancier Inovum plannen gemaakt voor het opzetten van een zorgsteunpunt in de wijk en vindt er een vervolg plaats van de projecten Buurten in de Meent en Levensloopbestendig wonen. Het bestuur is betrokken bij uiteenlopende initiatieven waar wij allen plezier van kunnen hebben.

Dat klinkt misschien als een dagtaak, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Vele handen maken licht werk!

Op dit moment dreigen veel van die handen weg te vallen zonder dat ze worden vervangen. Veel vrijwilligers van nu zijn inmiddels van een leeftijd dat ze willen of moeten stoppen. Dat gaat momenteel erg rap en door heel de linie, van het bestuur tot aan elke activiteit die georganiseerd wordt. Er is ernstig behoefte aan nieuw bloed.

Vraag niet wat de Meent voor jou kan doen, maar wat jij kunt doen voor de Meent. We zoeken jou!

Wil jij meepraten, meedenken en meedoen? Wat wil jij? Er is echt meer dan genoeg te doen, voor elk wat wils. We zoeken meerdere bestuursleden en vrijwilligers, voor bestaande en nieuwe plannen en activiteiten. Een aantal functies hebben we deze omgezet in een vacature, maar lang niet allemaal.

Wil je weten waar jouw vrijwilligerskracht ligt? Neem dan een kijkje op www.ontdekjevrijwilligerskracht.nl.

BEKIJK DE VACATURES

Wat houdt je tegen?

We kunnen ons goed voorstellen dat je wilt weten waar je instapt, wat er van jou gevraagd wordt en wat je kunt verwachten. Zo was er laatst iemand die zich afvroeg hoeveel tijd ermee gemoeid is, of die tijd zelf in te delen is of dat het op gezette tijden is, dus of het wel past binnen het eigen schema. En over welke kwaliteiten en ervaring je moet beschikken. Maar ook wat de gemiddelde leeftijd van vrijwilligers is, of je ertussen past en of je wel welkom bent. Of er ruimte is om dingen anders te doen of zelf iets op te zetten. Allemaal legitieme vragen natuurlijk.

Aan iedereen, met wat voor vragen dan ook: neem vooral contact op!

Stuur een mail naar Rob en Kas via welkom@hilversumsemeent.nl voor vragen en een kennismaking.

Ervaar het zelf

Ook wanneer al je vragen boven verwachting beantwoord zijn, gaat er niks boven het zelf ervaren. Dat kan natuurlijk. Denk je erover om bestuurslid te worden? Neem een keer deel aan een vergadering. Wil je vrijwilliger worden? Structureel of af en toe? Loop vooral een keer gezellig mee. Houd je bijvoorbeeld van wandelen? Loop mee met iemand die 10x per jaar het wijkblad bezorgt. Liever binnen in de drukte? Voeg je bij de barploeg tijdens de Bijna Weekend Borrel of een festiviteit. Jongeren zijn ook welkom! (18+ voor de bardienst.) Vind je het fijn om voor mensen te zorgen? Kom een keer helpen bij de welzijnsontmoeting. Ben je sociaal én handig? Meld je bij Meentbewoners voor Meentbewoners en help iemand die het zelf niet meer kan met een klusje. Of misschien heb je een nieuw initiatief in gedachte? Alle hulp wordt enorm op prijs gesteld. Of het nu elke week is of als flexvrijwilliger, bij een evenement wanneer er extra mensen nodig zijn. We horen graag van je.

Samen zorgen we ervoor dat de Hilversumse Meent een gezellige en actieve wijk blijft! Help jij ook mee?

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent