Home > Nieuws > We houden ons staande tijdens de lockdown!

We houden ons staande tijdens de lockdown!

27 februari 2021
We houden ons staande tijdens de lockdown!

Recent zijn we in de Kruisdam gestart met een speciale 'corona' koffie-inloop, nadat verschillende signalen bij de stichting waren binnengekomen over behoefte aan een klein uitje en een praatje. Vanuit Versa Welzijn hebben wij dit kunnen bemannen. Dit is elke donderdag van 12:00 - 15:00. Onze jonge vrijwilligers David en Jaimy verzorgen de koffie en thee met een voorverpakte koek. We moeten ons aan veel restricties houden, een spelletje of activiteit mag niet, evenmin als een gebakje bij de koffie of een kopje soep. Maar een praatje maken mag wel! En dat is soms best wel even fijn in deze tijd. 

Tijdens deze koffiepraatjes horen we mooie verhalen en krijgen we goede tips om je staande te houden in de lockdown! We spreken Margo en Guido Heslenfeld. Zij wonen al 46 jaar in de Hilversumse Meent. Guido voelt zich nog lang niet oud 😉: 'Ik ruim nog mijn eigen sneeuw!' Maar vroeger was het wel anders in de Meent. Henny sluit aan aan tafel en praat met ons mee. Een mooie herinnering heeft Henny aan de tijd dat de Zuidermeent nog niet gebouwd was: 'Ik kon de stoplichten van de Loodijk ('s Graveland, red.) helemaal zien.' Margo vertelt dat zij uitkeken op het weiland en uit het raam konden zien dat er een kalf geboren werd. 

Maar terug naar het hier en nu, wat missen jullie nu eigenlijk het meeste tijdens de lockdown? Guido: 'Ik mis mijn kinderen het meest. Wat betreft dagelijkse dingen missen wij de ontmoetingsmomenten in het wijkcentrum, b.v. het reguliere koffiedrinken, koersbal en het eetcafé.' 

'Energie halen we nu uit kleine dingen, als het regent is het helemaal rot', maar, zegt Guido: 'Ik heb me nog niet verveeld. En dat is een belangrijke tip: zoek een hobby! Het liefste wat ik doe is bootmodellen bouwen. Ik heb er 2 en 1 in aanbouw. Ook maak ik diverse miniaturen. Een miniatuurkeuken bijvoorbeeld voor in een poppenhuis. Mijn hobby is begonnen in 1996. Ik ben toen ziek geworden en heb hier astma aan over gehouden. In een blad zag ik een advertentie dat ik me kon abonneren op een scheepvaart encyclopedie. Bij elke bijlage kwam een stukje boot. De Batavia heeft impact gemaakt, die wilde ik direct gaan bouwen. Het heeft in totaal 9 jaar geduurd, welgeteld 4351 uur.' 

'Wij zijn alle drie inmiddels al ingeënt, maar ondanks dat mag er nog niet veel. Toch voelt het wel bevrijdend', zegt Margo. Henny: 'Ik hoop dat we snel weer mogen koersballen. Het contact en een leuk uitje missen we echt.' Een beetje afleiding vinden zij hier op de koffie-inloop. 

We zien graag meer mensen komen op de koffie-inloop! We kunnen voldoende afstand bewaren, daar is de ruimte groot genoeg voor. Ook als u als lezer een idee heeft of behoefte aan een praatje, kom langs of neem via de mail of telefoon contact op. Wij zijn er voor u! Ook als u tegen problemen of moeilijkheden aanloopt. 

Neem contact op met Versa Welzijn 

Malin Kolbrink, 06-46376334 

mkolbrink@versawelzijn.nl

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent