Home > Nieuws > Wiebke et Les Garçons voor een bijna uitverkoch...

Wiebke et Les Garçons voor een bijna uitverkochte zaal

1 juli 2022
Wiebke et Les Garçons voor een bijna uitverkochte zaal

Van heinde (de Meent) en ver (Wassenaar: de moeder van de drummer) kwamen de mensen zondagmiddag toegestroomd om te genieten van het eerste optreden van Wiebke et Les Garçons.
Voor het eerst sinds lange tijd hadden we weer een bijna uitverkochte zaal!

Wiebke Bonnet (zang, viool) voelde zich heerlijk bij de professionele begeleiding door Jean-Louis van Dam (piano, keyboards en accordeon), Franc auf dem Brinke-Snellen (slagwerk) en Marcel Booij (contrabas) waardoor ze met haar mooie, warme stem de bekende en minder bekende chansons prachtig ten gehore kon brengen.

Ze speelden bekende nummers van onder meer Jacques Dutronc (Il est cinq heures, Paris s'éveille), Jacques Brel (Ne me quitte pas) en Charles Aznavour (La Bohème), Edith Piaf (La Vie en Rose) en minder bekende werken van onder meer Serge Gainsbourg maar ook eigen werken zoals het mooie ingetogen Auvergnate, een compositie van Marcel Booij die overigens ook tekende voor vrijwel alle originele arrangementen. Ook in het Frans vertaalde nummers zoals The windmills of your mind en One note samba kwamen voorbij. Al met al een wervelende show die dan weer uitbundig was en dan weer prachtig ingetogen; aan elkaar gepraat door Wiebke met interessante verhalen. Dit werd dan weer ondersteund door getekende filmpjes die door de Franse kunstenaar Amaury Brumaud speciaal voor Wiebke zijn gemaakt en die achter de band geprojecteerd werden. Dit droeg zichtbaar bij aan de hele sfeer evenals de in Franse stijl verkrijgbare hapjes.

Zowel de bezoekers als de musici zelf waren dermate enthousiast dat het er naar uitziet dat aan het verzoek van velen om Wiebke en haar Jongens terug te vragen zeer waarschijnlijk in juni volgend jaar kan worden voldaan.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent