Home > Buurtsportcoach > Buurtsportcoach 60+

Buurtsportcoach 60+

Buurtsportcoach 60+

Activiteiten voor 60+

De buurtsportcoach in de Hilversumse Meent, Eline Guicherit, begeleidt inwoners die ouder zijn dan 60 jaar bij het vinden van passend beweegaanbod in de buurt. Zij legt contact met inwoners, zorginstellingen en welzijn- en wijkorganisaties. Daarbij bespreekt zij de wensen en mogelijkheden op het gebied van beweging en gezonde leefstijl en organiseert - in samenwerking met andere beweegaanbieders - nieuwe beweeg- en spelactiviteiten.

De buurtcoach is er voor iedereen in de Meent die ouder is dan 60 jaar die:

  • informatie wenst over beweegmogelijkheden en gezonde leefstijl;
  • kennis wil maken met beweeg-en spelactiviteiten;
  • graag wil deelnemen aan een beweeggroep en daarbij ondersteuning nodig heeft.

Iedere maandag tussen 10:00-12:00 uur is er in wijkcentrum de Kruisdam een vrije inloop voor advies over bovengenoemde punten. Voor meer informatie neem je contact op met buurtsportcoach@hilversumsemeent.nl.

BEWEEGAANBOD 60+

Voldoende bewegen

Voldoende bewegen is altijd al belangrijk en zeker ook nu. In huis en om het huis zijn voor iedereen mogelijkheden om in beweging te blijven. Als buurtsportcoach wil ik ze maar al te graag aanbevelen om zeker elke dag de nodige oefeningen te doen.

Bijna dagelijks stimuleren Olga Commandeur en Duco Bouwens op tv alle Nederlanders om mee te bewegen. Door mee te doen aan de oefeningen behaal je al de helft van de dagelijkse norm van 30 minuten bewegen. Naast het dagelijkse tv-programma heeft Olga Commandeur op hun website trainingsschema's gezet met elke dag nieuwe oefeningen, motivatie en tips om thuis te trainen. Meer informatie via onderstaande links.

Andere activiteiten en oefeningen zijn te vinden op de site van GGD Het Gooi en op de flyer van de Buurtsportcoaches in Hilversum.

Wil je weten wat de beweegnorm is en hoe je die dagelijks kan bereiken? Bekijk volgende link van Kenniscentrum Sport: https://www.youtube.com/watch?v=76mTZeiuKrc.

Het belangrijkste nieuws, evenementen èn wijkblad als eerste ontvangen?
MELD JE NU AAN!
© 2022 Stichting Hilversumse Meent