Home > Welzijn & Zorg > Preventieve huisbezoeken

Preventieve huisbezoeken

Als u ouder wordt komt u voor nieuwe vragen te staan. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, vrijetijdsbesteding, gezondheid en inkomen.

Er zijn verschillende mogelijkheden die u ondersteuning kunnen bieden in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij klussen in en rond het huis, maaltijdservice, personenalarmering, huishoudelijke hulp en verzorging of verpleging door de thuiszorg. Ook zijn er allerlei vrijetijdsactiviteiten speciaal voor senioren.

De Stichting Hilversumse Meent in samenwerking met Versa Welzijn informeert u graag over voorzieningen die het u mogelijk maken zo lang en comfortabel mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Wij wijzen u de weg, adviseren en zijn behulpzaam bij het zoeken naar oplossingen voor eventuele problemen. Een uiteindelijke keuze maakt u natuurlijk altijd zelf.

Op verzoek van uw gemeente krijgt u vanaf 75 jaar automatisch een brief waarin SHM/Versa Welzijn u een preventief (ook wel informatief genoemd) huisbezoek aanbiedt. Na ongeveer een week wordt u telefonisch benaderd om een afspraak te maken.

Bent u nog geen 75/80 jaar en stelt u ook prijs op een huisbezoek, dan kunt u zelf contact opnemen.

Kosten

Aan het preventief huisbezoek zijn geen kosten verbonden.

Bijzonderheden

De huisbezoeken worden uitgevoerd door speciaal hiervoor getrainde vrijwilligers die onder begeleiding staan van een sociaal werker van Versa Welzijn.

Meer informatie

Coördinator van het Preventief Huisbezoek
Zina Kesab
T: 06-10587514
E: zkesab@versawelzijn.nl

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent