Home > COVID-19

Updates omtrent COVID-19

09-03-2021
Update Coronaprotocol

Naar aanleiding van de persconferentie van maandag 8 maart 2021 is het
coronaprotocol van wijkcentrum De Kruisdam aangepast. Deze is hier terug te vinden. Daarnaast hebben wij de regels die gelden binnen het wijkcentrum op een duidelijke, eenvoudige manier weergegeven. Het overzicht is via deze link te bekijken en zal tevens opgehangen worden op diverse plekken in het wijkcentrum.

09-03-2021
Capaciteit: 1,5 meter en ventilatie

Hoe staat het nu met de ventilatie in wijkcentrum de Kruisdam? Deze vraag stelden sommige bezoekers van de Kruisdam al eerder aan ons. Een vraag die belangrijk is omdat goed ventileren de kans op overdracht van het coronavirus verkleint. Vanuit de gemeente Hilversum zijn er deze week opnieuw luchtmetingen uitgevoerd. Hieruit blijkt dat alle zalen waarvan de lucht op mechanische wijze wordt afgevoerd in relatie met het coronaprotocol van de Kruisdam voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat er minimaal 25 m3/per uur per persoon moet worden geventileerd. Dit rapport is hier terug te vinden.

Voor goede ventilatie moet je wel iets doen. Je moet de ventilator aanzetten en een of meer ramen openzetten voor aanvoer van verse lucht. Met een knop achter de bar of in de zaal zelf zet je de ventilatie aan. Zet die bij voorkeur op de hoogste stand. Verder zet je ramen open als je gebruik maakt van een ruimte.

Welke ventilatie is er in welke zaal?

  • Spiegelzaal – afzuigventilatie en ramen
  • Noordzaal – afzuigventilatie en ramen
  • Barruimte – afzuigventilatie en raam
  • Middenzaal – afzuigventilatie en ramen
  • Kantoor - afzuigventilatie en spleten onder de deuren
  • Zuidzaal - afzuigventilatie en ramen
  • Pleinzaal – afzuigventilatie en ramen
  • Bovenzaal – afzuigventilatie en ramen

De zalen beschikken over mechanische afzuiging die voldoet aan het Bouwbesluit en de richtlijnen van het RIVM. Hierdoor zijn de zalen geschikt voor gebruik.

Wij kunnen niet garanderen dat de Kruisdam veilig is. Daar hebben we de gebruikers en bezoekers voor nodig. Hoe veilig en verantwoord de Kruisdam is, wordt mede bepaald door het gedrag van bezoekers en gebruikers van het wijkcentrum. Daarom hebben we een coronaprotocol opgesteld. Lees het voor je naar De Kruisdam gaat. Daarin staat hoe je veilig en verantwoord met elkaar omgaat en hoe je je aan de anderhalvemeter-maatregelen houdt. Het protocol is opgesteld in samenspraak met de eigenaar van het pand (de gemeente) en met lsabewoners, een brancheorganisatie voor wijkorganisaties. Dit protocol wordt regelmatig in de praktijk beoordeeld en waar nodig aangepast.

Wij vertrouwen er op u in voldoende mate te hebben geïnformeerd en hopen u zelf snel te kunnen ontmoeten in ons wijkcentrum.

CORONAPROTOCOL DE KRUISDAMMEETRAPPORT LUCHTKWALITEIT

Spelregels om samen te sporten

Onze Buurtsportcoaches mogen weer aan de slag in de wijk! Voordat je aan de slag gaat willen wij je vragen om de spelregels om weer veilig samen te sporten goed door te lezen. Deze zijn via de knop hieronder te bekijken.

DOWNLOAD SPELREGELS VEILIG SPORTEN

Het belangrijkste nieuws, evenementen èn wijkblad als eerste ontvangen?
MELD JE NU AAN!
© 2021 Stichting Hilversumse Meent