Buurtsportcoach 60+

Buurtsportcoach 60+

Activiteiten voor 60+

De buurtsportcoach in de Hilversumse Meent, Peter de Graaf, begeleidt inwoners die ouder zijn dan 60 jaar bij het vinden van passend beweegaanbod in de buurt. Hij legt contact met inwoners, zorginstellingen en welzijn- en wijkorganisaties. Daarbij bespreekt hij de wensen en mogelijkheden op het gebied van beweging en gezonde leefstijl en organiseert - in samenwerking met andere beweegaanbieders - nieuwe beweeg- en spelactiviteiten.

De buurtcoach is er voor iedereen in de Meent die ouder is dan 60 jaar die

  • informatie wenst over beweegmogelijkheden en gezonde leefstijl;
  • kennis wil maken met beweeg-en spelactiviteiten;
  • graag wil deelnemen aan een beweeggroep en daarbij ondersteuning nodig heeft.

Iedere maandag, woensdag en donderdag tussen 09:00-13:00 uur is er in wijkcentrum de Kruisdam een vrije inloop voor advies over bovengenoemde punten. Peter is te bereiken via: E: buurtsportcoach@hilversumsemeent.nl
T: 06-19778519

BEWEEGAANBOD 60+

Voldoende bewegen

Voldoende bewegen is altijd al belangrijk en zeker ook nu. In huis en om het huis zijn voor iedereen mogelijkheden om in beweging te blijven. Als buurtsportcoach wil ik ze maar al te graag aanbevelen om zeker elke dag de nodige oefeningen te doen.

Bijna dagelijks stimuleren Olga Commandeur en Duco Bouwens op tv alle Nederlanders om mee te bewegen. Door mee te doen aan de oefeningen behaal je al de helft van de dagelijkse norm van 30 minuten bewegen. Naast het dagelijkse tv-programma heeft Olga Commandeur op hun website trainingsschema's gezet met elke dag nieuwe oefeningen, motivatie en tips om thuis te trainen. Meer informatie via onderstaande links.

Andere activiteiten en oefeningen zijn te vinden op de site van GGD Het Gooi en op de flyer van de Buurtsportcoaches in Hilversum.

Wil je weten wat de beweegnorm is en hoe je die dagelijks kan bereiken? Bekijk volgende link van Kenniscentrum Sport: https://www.youtube.com/watch?v=76mTZeiuKrc.

Valpreventie

Een goede gezondheid is voor de meeste senioren in de Hilversumse Meent belangrijk . Door zo lang mogelijk fit, vitaal en gezond te blijven kunnen zij langer thuis wonen en actief deelnemen aan de samenleving.

Een manier om dit te stimuleren is door te investeren in het voorkomen van vallen. Wilt u meer informatie over hoe u vallen kunt voorkomen dan kunt u terecht via : www.vallen-voorkomen.nl. Dit is een mooi initiatief van de gemeente Utrecht.

Wilt u oefeningen voor thuis via een afspraak met de buurtsportcoach? Maak dan gebruik van bovenstaand formulier, stuur een mail naar buurtsportcoach@hilversumsemeent.nl of bel 06-19778519.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent